Over Commotie


Dé studievereniging voor alle communicatiestudenten in Groningen!

Studeer je communicatie in Groningen? Dan word je lid van Commotie! Want Commotie is dé studievereniging voor alle communicatiestudenten in Groningen. Dit betekent dat zowel HBO- als WO-studenten van harte welkom zijn bij onze vereniging.


Geschiedenis van de vereniging

Commotie is begonnen als SVOB, Studievereniging voor Overheids- en Bedrijfscommunicatie. SVOB werd in 1989 opgericht door dhr. Oussaid, docent CIW, en een aantal enthousiaste studenten. De gedachte achter de nieuwe vereniging was ervoor te zorgen dat de Groninger communicatiestudenten net iets extra's uit hun studietijd konden halen. In 2007 veranderde de opleiding van Overheids- en Bedrijfscommunicatie in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ook de vereniging is vanaf dat moment doorgegaan onder een nieuwe naam, die beter bij het imago van de studie én vereniging paste: Commotie was geboren. 


​Een gezellige en actieve vereniging

Commotie is een actieve en gezellige vereniging met zowel studiegerichte als sociale activiteiten. De georganiseerde activiteiten variëren van borrels en feesten tot congressen en lezingen. Commotie heeft meer dan 200 leden waaronder bijna 50 actieve leden. Deze actieve leden zijn het kloppende hart achter alle activiteiten waaronder onze feesten, het introductiekamp en de buitenlandse studiereis. Naast activiteiten heeft Commotie een kwartaalblad de 'Comment', een jaarlijkse Almanak, deze website vol foto's, artikelen en samenvattingen, een Twitteraccount, een LinkedIn account, een Instagrampagina én een Facebookpagina.


Studiegerelateerde activiteiten

Door studiegerichte activiteiten aan te bieden probeert Commotie een brug te slaan tussen theorie en praktijk, om zo de leden te helpen bij het werken aan hun toekomst. Commotie organiseert onder andere bedrijfsbezoeken en workshops, zodat leden een beeld krijgen van misschien wel hun toekomstige baan. In het verleden is al rondgekeken bij onder andere de NOS, DUO, Holland Casino, de Rijksvoorlichtingendienst en Nestlé. Ook aan communicatiebureaus in de omgeving van Groningen doen we vaak een bezoek. Daarnaast organiseert Commotie jaarlijks twee congressen waar studenten en mensen uit het werkveld elkaar ontmoeten, namelijk ons eigen communicatiecongres én het ComMa-congres. Het laatste is een marketingcommunicatiecongres dat samen met de MARUG georganiseerd wordt in oktober. Ook tijdens onze jaarlijkse buitenlandse studiereis bezoekt Commotie een universiteit en bedrijven in een prachtige stad in Europa. De afgelopen jaren belandden we onder andere in Zagreb (Kroatië), Krakau (Polen), Praag (Tsjechië), Warschau (Polen) en Boekarest (Roemenië).


Boekverkoop

Naast al onze activiteiten zorgt Commotie ook voor de boekenverkoop voor de CIW-studenten: bij Commotie ontvang je maar liefst  - minimaal - 10% korting op alle studieboeken. Twee maal per jaar zoeken wij uit welke boeken je nodig hebt. Bestellen gaat makkelijk via de website en ze worden bij je thuis afgeleverd. Zo heb je je contributie er wel érg snel uit!

Kortom: je haalt gewoon meer uit je studietijd met Commotie!

Klik hier om te lezen wat je terugkrijgt voor je lidmaatschap bij Commotie en om je aan te melden!