Commissies van Commotie

Alle activiteiten die Commotie in een jaar rijk is worden georganiseerd door een commissie, of door het bestuur. In totaal zijn er momenteel 9 verschillende commissies die elk hun eigen taak hebben, links in beeld op alfabetische volgorde weergegeven. Een commissie bestaat uit leden van Commotie die zich naast hun studie actief inzetten voor de vereniging.

Wat doet een commissie?

Elke commissie heeft een eigen taak. Zo organiseert bijvoorbeeld de AkCie meerdere activiteiten met een sociaal karakter, waar de CongresCie naar één activiteit toewerkt; het Commotie Congres. De RedakCie schrijft en ontwerkt het kwartaalblad, de Comment, en de PrakCie zorgt ervoor dat we meerdere malen in het jaar welkom zijn voor een praktijkdag bij bedrijven. Gedetailleerdere informatie over deze en over de andere commissies kun je vinden door in het menu een commissie te selecteren.

Binnen een commissie heeft iedereen een eigen functie. De voorzitter houdt het overzicht en draagt de verantwoordelijkheid, de penningmeester beheert het budget van de commissie, en zo zijn er nog een tal van andere functies te verdelen. Per commissie verschillen deze. Naast de eigen taken die elk commissielid heeft zorgt de hele groep er samen voor dat alles goed loopt en er mooie eindproducten worden geleverd. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens erg leuk. Commissieleden vormen namelijk door al het samenwerken een hechte band met elkaar!

Wat houd je over aan een jaar in een commissie?

Op sociaal vlak houd je er een enorme kennissenkring aan over binnen de vereniging, die kan uitgroeien tot hechte vriendschappen. Daarnaast leer je veel van de taken die je uitvoert en werk je op een leuke manier aan je CV. De dingen die je doet worden door de andere leden, maar ook door de docenten binnen de opleiding enorm gewaardeerd. Afhankelijk van de commissie die je doet zul je samen vergaderen, eten, en wellicht een weekend samen weg gaan om elkaar nog beter te leren kennen! Tevens zijn er in het jaar verschillende activiteiten waar enkel de actieve leden (leden die in een commissie zitten) welkom zijn.

Een commissie hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, afhankelijk van de commissie, jouw functie en het moment in het jaar.

Wat houdt Commotie over aan een commissie?

De vereniging is wat ze is dankzij alle actieve leden. Zij zorgen ervoor dat er het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten zijn waar alle leden aan deel kunnen nemen. Op die manier kan iedereen zich sociaal en professioneel verder verbreden en ontwikkelen, geheel naar eigen wens.