100% Groningen

!DUTCH ONLY!

Community manager gezocht bij de grootste lokale politieke partij in de gemeente Groningen.

Ben jij opzoek naar een unieke uitdaging? Vind jij campagnes interessant en heb jij strategisch inzicht? Dan zoeken wij jou!

De fractie van 100% Groningen zoekt iemand die graag een inhoudelijke, relevante bijbaan wil voor gemiddeld 16 uur per week tot de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

De partij 100% Groningen en haar achterban wordt jouw community
Wij zijn de grootste lokale politieke partij in de gemeente Groningen. We hebben nu twee zetels en willen bij volgende verkiezingen verder groeien. Jij gaat ons daarbij helpen!  100% Groningen is dé partij waar iedereen zich thuis voelt en dat onderscheidt ons van de rest! Wij opereren vanuit een positieve grondhouding door constructief mee te denken met iedere inwoner. Daarnaast zijn wij kritisch en daadkrachtig in onze politieke woorden en daden. Onze kernwaarden zijn daarbij: betrouwbaar, verbindend en zorgzaam. De fractie bestaat op dit moment uit onze raadsleden Marjet Woldhuis en Yaneth Palacio Menger, twee fractiemedewerkers en een aantal fractieondersteuners.

De functie
Als community manager draag je bij aan het strategisch profileren en positioneren van de fractie en haar leden. Onze ambitie is om meer leden te werven en kiezers te winnen voor ons gedachtegoed. We zoeken iemand die voor én samen met ons de oren en ogen van de samenleving wil zijn als community manager en die ons helpt en stuurt richting onze ambitie en bij de creatie van de benodigde content. Voor deze baan zoeken we een strategische denker die graag politieke praktijkervaring wil opdoen en zich wil ontwikkelen. Om je te helpen is het mogelijk om ruggespraak te hebben met een ervaren adviseur die van tijd tot tijd komt meedenken.
De functie is een prima plek om je verder te verdiepen in de politiek en het bijbehorende netwerk. Je ondersteunt en adviseert de fractie op politiek inhoudelijke onderwerpen, voert het secretariaat van de fractie en je bent verantwoordelijk voor (de interne organisatie en ) in- en externe communicatie.

Hierbij de functie-eisen op een rijtje:

• Hoog werk- en denkniveau en een sterk ontwikkeld analytisch vermogen.
  • Goede communicatieve en redactionele vaardigheden.
  • Goed kunnen organiseren.
  • Affiniteit met social media.
  • Affiniteit met Groningse lokale politiek en brede interesse in gemeente-onderwerpen.
  • Goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Lid willen zijn van 100% Groningen.
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken, thuiswerken is deels mogelijk.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

• Opstellen van richtlijnen voor het gebruik van social media.
  • Ontwikkelen van beleid op het gebied van social media.
  • Bijhouden van nieuws en andere relevante social media kanalen.
  • De fractie op alle terreinen gevraagd en ongevraagd van een gedegen advies voorzien
  • Ondersteunen van onderzoek en organiseren van werkbezoeken.
  • Schrijven van persberichten, artikelen, initiatiefvoorstellen en politieke instrumenten, zoals moties en amendementen.
  • Agendabeheer en planning binnen de fractie.
  • Bijdragen aan het netwerk, de campagne en de profilering van de fractie.

Arbeidsvoorwaarden
De werktijd is 16 uur per week en het loon bedraagt ongeveer 12 euro bruto per uur. Reken op ongeveer 700 euro per maand. Het is goed om je te realiseren dat politiek bedrijven een manier van leven is, dat je doet vanuit passie. Je vindt het dan ook leuk om in actie te komen als de ontwikkelingen dit vragen. Je krijgt van ons de vrijheid én de gelegenheid om zoveel mogelijk te leren en te experimenteren.

Ben jij die ambitieuze, actieve duizendpoot die hoofd- van bijzaken onderscheidt en in drukke tijden het hoofd koel houdt? Lijkt de dynamiek en de afwisseling je boeiend, ben je telefonisch goed bereikbaar en ben je nieuwsgierig? Kom dan solliciteren!

Solliciteer voor 4 december 2019 door je motivatiebrief en CV te sturen naar vacatures@100pgroningen.nl. De vacature gaat in per 1 januari 2020

Voor verdere vragen bel je gerust met Marjet Woldhuis, Fractievoorzitter op 06-23894428 of stuur je haar een appje.

100_communicatie.jpeg