Studies

Commotie is een studievereniging voor studenten van meerdere opleidingen. De meeste studenten volgen de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen, maar ook als je Hanze-student bent en een Communicatieopleiding in Groningen volgt kan je lid worden. Hieronder vind je wat informatie over de verschillende opleidingen op een rijtje:

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Als je Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) studeert, dan houd je je bezig met communicatieprocessen en -producten. Communicatie door middel van taalgebruik staat hierbij centraal. CIW in Groningen is een interdisciplinaire studie. Dit houdt in dat communicatieprocessen worden benaderd aan de hand van theorieën en inzichten in verschillende wetenschappelijke disciplines. Het uitgangspunt is de letterenbenadering, wat betekent dat de nadruk op taal en taalgebruik ligt. Dit houdt in dat vooral de manier waarop in woord en beeld gecommuniceerd wordt aan bod komt. Het feit dat de studie in Groningen taal als basis heeft, maakt de opleiding bijzonder geschikt voor de bestudering van communicatie tussen mensen uit verschillende culturen en organisaties en in de diverse media. Er zijn een aantal communicatiegebieden die kenmerkend zijn voor de bachelor CIW in Groningen: 

  • Taal en tekst
  • Professionele en strategische bedrijfscommunicatie
  • Cultuur van organisaties en groepen
  • Journalistiek

Tenslotte heeft de opleiding veel vrije ruimte, wat een scala aan keuzemogelijkheden betekent. Stagelopen, studeren in het buitenland of vakken volgen aan een andere faculteit? Dit kan allemaal bij CIW. Natuurlijk kan je je ook verdiepen in een bepaalde communicatierichting, zoals journalistiek, webdesign, taalkunde of marketing. Tenslotte ontwikkel je als student CIW  een goede theoretische en methodologische basis voor het verrichten van communicatiewetenschappelijk onderzoek. De kennis die je opdoet en de vaardigheden die je verwerft, sluiten goed aan op de eisen van de arbeidsmarkt voor communicatie- en informatiewetenschappers. 

Meer informatie over de opleiding vind je op de RUG-website

Instituut voor Communicatie, Media & IT

Aan de Hanzehogeschool Groningen kunnen de volgende communicatiestudies gevolgd worden:

- Communicatie
- International Communication majors
- Communicatiesystemen, Game Design & Development
- Communicatiesystemen, Web & Mobile Services
- Communicatiesystemen, Multimedia Concepting & Design
- HBO-ICT, Management of Business Information
- HBO-ICT, Software Engineering
- HBO-ICT, Network & Security Engineering

Het Instituut voor Communicatie, Media en IT heeft eigen studio's en labs zoals het social media lab, het innovation lab of eye-tracking lab. Hier is ruimte voor game- en website ontwikkeling, maar ook kan gedragsonderzoek worden gedaan met geavanceerde eye-track apparatuur. Ook zijn er een aantal speciale computerlokalen waar je kunt werken met de gespecialiseerde software voor bijvoorbeeld digitale beeldbewerking, videomontage, grafische vormgeving, webdesign en 2D en 3D artwork.

Meer informatie over deze opleidingen vind je op de Hanzewebsite.


rugr_logoen_rood_rgb.gif
Hanzehogeschool_Groningen.jpg