Maart 2018: Daniël Houben

Wie: Daniël Houben

Wat: Pre-master Computercommunicatie


Waarom ben je lid van Commotie?

Bij mijn vorige studie was ik ook lid van de studievereniging en dat was erg gezellig. Daarom heb ik me ook direct bij de start van de opleiding aangemeld als lid van Commotie. Ik ben alleen helaas nog niet bij zo veel activiteiten aanwezig geweest…


Ben je ook actief lid?

Ja! Ook al doen de dames uit mijn commissie (PrakCie) het meeste werk. Ik ben eigenlijk vooral de vormgever voor de posters. En als penningmeester koop ik natuurlijk een bedankje voor de sprekers van de praktijkdagen. Om eerlijk te zijn ben ik verder eigenlijk niet heel actief bij Commotie. Het lukt vaak niet om naar activiteiten te gaan omdat ik die dag zelf, of de daaropvolgende dag weer moet werken in het ziekenhuis. ’t is ook zo zielig voor patiënten als ik een infuus moet prikken, of een verkeerde dosis radioactiviteit toedien, terwijl ik niet 100% helder of nog halfdronken ben.


Wat doe je zoal naast Commotie en CIW?

Voordat ik CIW ben gaan studeren heb ik Medische Beeldvorming & Radiotherapeutische Technieken gestudeerd aan de Hanzehogeschool. Een totáál andere studie welke in geen één opzicht lijkt op CIW. Ik heb wel m’n diploma gehaald en heb daarom ook de mogelijkheid om de pre-master te doen.

Op collegevrije dagen werk ik veel in het UMCG op de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming. Ik werk daar als Nucleair Medisch Werker en maak dan vooral PET-CT-scans. Daarnaast ben ik recent m’n eigen vormgeving/webdesign bedrijfje (danielhouben.nl) gestart, maar m’n eigen website is helaas nog niet klaar.

Ik houd van lekker eten :) en vind het leuk om uitgebreid te koken en samen met vrienden af te spreken. Als er een keertje geen plannen in de agenda staan vind ik het heerlijk om de PS4 aan te slingeren of te ‘Netflixen’.


Welke Commotie-activiteit is je het meest bijgebleven?

Ik denk dat ik dan toch wel kies voor de Sinterklaas Special 2017. Het inkleuren en in elkaar zetten van een schoentje bracht me helemaal in m’n element. Ik ben alleen vergeten om m’n schoencadeautje op te halen… :(


Waar ben je het meest trots op?

Ik denk dat ik wel trots ben op het feit dat ik op VMBO ben begonnen, toen MBO Multimedia-design heb gedaan, daarna HBO Medische Beeldvorming en nu de Pre-master Computercommunicatie doe, en nog steeds een klein beetje discipline over heb om het (hopelijk) af te maken.


Wanneer ben je het gelukkigst?

Als ik samen met m’n vriendin heerlijk aan een mooi zandstrand lig met een helderblauwe zee voor ons. #zininzomer


Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Ik zou erg graag een rondreis door Amerika willen maken. Een camper huren en dan zien we vanzelf waar we terecht komen.


Waar mag iemand je voor wakker maken?

Oh, eigenlijk voor best wel veel dingen. Ik heb er niet zo veel moeite mee om vroeg op te staan. Dat wil niet zeggen dat ik het niet heerlijk vind om lekker uit te slapen hoor. Ik vind het vooral geen probleem om wakker gemaakt te worden als er een leuke activiteit op de planning staat. Het maakt dan eigenlijk niet uit of het niet heel bijzonder is, als het maar leuk is. Ergens buiten de deur ontbijten, een dagje naar de sauna, naar een leuke stad, op vakantie gaan... maak me maar lekker wakker! :)


Welke stempels zou je in je paspoort willen hebben?

Allemaal, maar als ik dan toch een selectie moet maken: Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Australië en Canada zijn toch wel landen waar ik heel graag naartoe zou willen.


Welke gave zou je willen hebben?

Ik denk toch wel op twee plekken tegelijk zijn. Lijkt me ideaal.


Wat is je grootste guilty pleasure?

Chocolade & World of Warcraft. #nerd


Wat vind je stom?

Dat is geen Bitcoins heb gekocht in 2013, terwijl ik dit toen wel van plan was om te doen.

Ook vind ik het best wel jammer dat ik geen piloot mag worden, omdat ik Diabetes type 1 heb. Piloot worden was eigenlijk altijd m’n droombaan. Met Diabetes mag je helaas, maar wel logisch, geen vliegbrevet halen.


Wat zou je doen met een miljoen?

Eerst m’n studieschuld afbetalen, tenminste weer een zorg minder. Een mooi huis en auto(‘s) kopen en op reis met m’n hele familie en vriendengroep zouden ook niet veel lager op m’n verlanglijstje staan.  


Met welke Commotiaan zou je op een onbewoond eiland willen zitten?

Lijkt me niet zo veel aan om op een onbewoond eiland te zitten. Ik ben echt een mietje als het om spinnen gaat… verder vind ik niets erg, maar spinnen… :-S. Dus liever geen onbewoond eiland.


Welke Commotianen zijn stiekem voor elkaar bestemd?

Ik denk dat ik hier geen nuttig antwoord op kan geven.


Aan wie wil je het toetsenbord doorgeven en waarom?

Jelle Dernison. Een toffe kerel. Ik ken hem al redelijk goed, maar hij kan vast leuke antwoorden op deze vragen geven. :)

1069911_675537159127105_314099100_n.jpg